Mat - oppskrifter på kjøtt

Recept med valkött

2012-10-21 19:10 #0 av: Seglarina

Hej på er "lavkarbokolleger" i Norge.

Jag bor i Bohuslän, en kväll i våras började jag snacka en en kille på busshållplatsen som var på väg hem från arbete i nordnorge. Han berättade att han köpt valkött där och hade med hem i resväskan. Hur det nu kom sig så fick jag en bit av honom. Den har nu sen dess legat i min frys, men tänker nu att jag borde göra något gott med den.

Någon här som har förslag på goda recept med valkött? Kolhydratsrestriktivt förstås.Skäms

Anmäl
2012-10-24 19:00 #1 av: Perly

Lämnar ett avtryck då val är så pass ovanligt, iallafall för mig, så vill se vad folk gör på det (:

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-10-24 19:11 #2 av: Seglarina

Det händer ju inte så mycket i danna tråd. Jag hittade detta själv:

http://gammaldagsmat.blogspot.se/2009/11/valkott-och-kalvkott-av-alg.html

fast jag skulle vilja göra något mer fetligt, eftersom jag inte vet om jag någon mer gång i livet kommer att få äta detta.

Anmäl
2012-10-24 19:48 #3 av: Perly

Hm, hittade just denna sidan http://www.hvalbiff.no/hovedside.asp?fldr=1&id=0 kanske kan hitta något där? (: Tydligen olagligt att föra valkött över den norska gränsen med Förvånad

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-10-24 20:00 #4 av: Seglarina

Oj då! Har nu erkänt att jag har tagit emor smuggelgods Skäms Annars är det synd att det är höst och grillsesongen klar, hade tydligen varit en höjdare. Ska kanske inte sparas till nästa.

Anmäl
2012-10-24 20:33 #5 av: Perly

Hehe bäst du slår upp grillen i vardagsrummet o äter upp den delen beviset Oskyldig

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-10-24 20:52 #6 av: Seglarina

Ja får väl göra det Glad

Anmäl
2012-11-06 06:42 #7 av: Farwuq

Valkött åt jag på 70-talet då det fortfarande fanns att köpa. Vad jag minns var det väldigt mörkt i färgen och smakmässigt ingen större hitt.

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2012-11-06 14:23 #8 av: Seglarina

#7 skrivet av Farwuq

Jag mörkt är det. Min bit ligger i frysen förpackad i genomskinlig plast, så det ser jag. Jag har för mig att mamma ibland hade valkött på menyn, men hur det smakade kommer jag inte ihåg. Få väl hoppas att det, som med så många andra råvaror, beror på kocken hur det smakar. :-)

Anmäl
2014-11-20 07:31 #9 av: Farwuq

Jag väcker denna avsomnade tråd för att se vad som hänt sedan sist.

Glad

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2015-08-15 23:33 #10 av: NiklasTyreso

Vi ska inte äta val för de förökar sig så långsamt att om fler än norrmän och japaner fiskade val hade de varit utdöda!😱

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.