Etikett: hva-skal-jeg-spise-og-ikke-spise
Läst 660 ggr
2010-10-13 21:22
0
Tips på matvarer
Hva skal jeg spise?
- Egg, så mye du vil.
- Rømme, fløte, creme fraiche
- Ost, all slags (unngå lettoster)
- All slags kjøtt, helst med mye fett, ribbe, bacon osv.
- Innmat, kraft kokt på bein (suppe)
- All slags fugl. Kylling, kalkun, and, vilt osv.
- All slags fisk. Kokt, stekt, røkt, og på boks.
- Animalsk (naturlig) fett er bedre enn vegetabilsk fett.
- Bruk meierismør. Unngå lett- og plantemargariner.
- Vegetabilsk fett bør ikke være annet enn kokos/kokosfett (cocosa fåes i helsekostforr.), olivenolje, nøtter, avokado.
Grønnsaker
- Andelen av karbohydrater vi får i oss bør komme fra grønnsaker og da fra grønnsaker som vokser over jorda. Rotgrønnsaker og mais inneholder for mye stivelse (karbohydrater).
Hva skal jeg unngå?
- Sukker og honning
- Brød
- Kornproduker (mel, frokostblandinger, grøt osv)
- Pasta
- Poteter
- Ris
- Frukt
- Syltetøy
- Posesauser (det er lett å lage saus)
- Lettprodukter (meieri- spesielt)
- Melk (skal du ha det - drikk i allefall Helmelk)
Frukt:
Nye og moderne dyrkingsmetoder for frukt gjør at det inneholder i dag svært lite vitaminer men veldig mye sukker og vann. Fruktose påvirker blodsukker på samme måte som vanlig vit sukker.
Lic. kostrådgiver i LCHF
Annons:
Annons: