Brød med Pofiber
6 egg
1 kryddermål salt
2 ts bakepulver
3 ss /ca 1/2 dl fløte
3 ss kremost eller fløte
3 dl Pofiber
1,5 ss fiberhusk
75 g smeltet smør
Litt brødkrydder: F.eks Anis, fennikel, karve, kardemomme, urter osv. etter smak.
Pisk egg og salt godt, tilsett fløte, kremost og bakepulver. Tilsett Pofiber og Fiberhusk og det smeltede smøret.
Ha deigen over i en brødform med bakepapir. La deigen svelle mens ovnen varmes opp til 200 grader. Pensle med egg og strø med Sesamfrø om ønskelig.
Stekes på nederste rille i 35 minutter
100 gram Pofiber inneholder 12 gram karbohydrater og
3 dl Pofiber veier ca 34 gram
Pofiber kjøpes i matbutikker med stort utvalg eller i helsekost
Denne oppskriften skal jeg prøve på!
Mange mennesker som har tenkt å gå over til LCHF-kost er i tvil å kutte ut brødet. Dette er nok et bevis at du kan lage gode brød uten karbohydrater.
Lic. kostrådgiver i LCHF