Skorpas Kjøttkaker m/fløtesaus
Før du begynner: Sett ovnen på 125 grader og sett en glassform eller lignende på rist midt i ovnen.
Kjøttkaker:
500 g. karbonadedeig
1 stor løk finhakket
2 egg
Salt,pepper,chilikrydder,natvigs krydderblanding (bruk det du liker)
Bland i en kjøkkenmaskin (evt. bruk gubben (sterk i armene)). Bruk en spiseskje til å forme kjøttkakene og stek i smør eller cocosa i god varm panne. Legg kjøttkakene i formen i ovnen etter hvert som de har fått fin farge. Når alle er stekt koker du ut pannen med rødvin til den er redusert og heller den over i sausen.
Saus: Bruk jerngryte eller tilsvarende på middels varme
100 g.bacon finhakket
1 liten løk finhakket
1 kremmerhus fløte (3 dl)
1 dl rødvin (koke ut stekepannen)
Pepper og salt
Brun bacon og tilsett løk. Når løken er passe stekt (gjennomsiktig) tilsetter du fløte.
Tilsett stekesjy med rødvin og salte og peppre etter smak. La det surre på svak varme til kjøttkakene er ferdige i ovnen.
Serveres med de grønnsakene du ønsker
Anlas fantastiske blåskjell
Ingredienser:
Smør, løk, hvitløk, 5 stk tomater, 2 kopper olivenolje, laurbærblad, en kopp brandy. Alle ingrediensene bortsett fra blåskjellene skal stekes i smør ca. 15 minutter i svak varme. Skjellene skal kokes ca. 5 min i sausen. Perfekt som forrett!