Mat - oppskrifter på kjøtt

Skorpas Kjøttkaker m/fløtesaus

2010-11-04 23:17 #0 av: Skorpa

Før du begynner: Sett ovnen på 125 grader og sett en glassform eller lignende på rist midt i ovnen. 

Kjøttkaker:

500 g. karbonadedeig

1 stor løk finhakket

2 egg

Salt,pepper,chilikrydder,natvigs krydderblanding (bruk det du liker)

Bland i en kjøkkenmaskin (evt. bruk gubben (sterk i armene)). Bruk en spiseskje til å forme kjøttkakene og stek i smør eller cocosa i god varm panne. Legg kjøttkakene i formen i ovnen etter hvert som de har fått fin farge. Når alle er stekt koker du ut pannen med rødvin til den er redusert og heller den over i sausen.

Saus: Bruk jerngryte eller tilsvarende på middels varme

100 g.bacon finhakket

1 liten løk finhakket

1 kremmerhus fløte (3 dl)

1 dl rødvin (koke ut stekepannen)

Pepper og salt

 

Brun bacon og tilsett løk. Når løken er passe stekt (gjennomsiktig) tilsetter du fløte.

Tilsett stekesjy med rødvin og salte og peppre etter smak. La det surre på svak varme til kjøttkakene er ferdige i ovnen.

Serveres med de grønnsakene du ønsker  

Anmäl
2010-11-04 23:37 #1 av: anla

Anlas fantastiske blåskjell Skrattande


Ingredienser:
Smør, løk, hvitløk, 5 stk tomater, 2 kopper olivenolje, laurbærblad, en kopp brandy. Alle ingrediensene bortsett fra blåskjellene skal stekes i smør ca. 15 minutter i svak varme. Skjellene skal kokes ca. 5 min i sausen. Perfekt som forrett!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.