Mat - oppskrifter på kjøtt

Broilerhøne i leirgryte (Schlemertopf)

2010-11-16 22:50 #0 av: Skorpa

1 stor broilerhøne ca. 2,5 kg (tint)

1/2 liter rødvin

1 hvitløk (skrelt)

1 stor løk

1 liten boks champignon (hele)

Salt,pepper,paprikapulver (etter smak)

Fremgangsmåte:

Legg Leirgryten (Schlemertopf) i kaldt vann (20 min.) Sett stekovnen på 225 grader. 

Skyll hønen godt innvendig og utvendig med kaldt vann, fyll med hvitløk,løk og champignon. Gni inn med salt og pepper utvendig og legg med brystsiden opp i bløtlagt leirgryte. Bland rødvin,paprika,salt og pepper og ha det i leirgryten. 

Stekes 2,5 - 3 timer på nederste rille med langpanne med vann under. Pass på at det er vann i langpannen under stekingen (fanger opp evt.lekkasje fra leirgryten)

Ha stekesjyen over i en gryte og smak til med salt og pepper evt. mer rødvin. Ideelt skal du lage bruning av smør og mel, men hvis lavkarb.må du bruke den tynn evt. prøve deg frem med Johannesbrødkjernemel (smaker litt). Du kan prøve å redusere sjyen også.   

 

Anmäl
2010-11-17 09:23 #1 av: maax

Ligner lite coq au vin eller biff bourguignon men i ovn.

Lic. kostrådgiver i LCHF

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.