Sjokoladekake?
Jeg skal ha en fest nestkommende lørdag og tenkte lage en sjokoladekade som dessert. Kan noen hjelpe meg med oppskrift?
LCHF-sjokoladekake
Ingredienser:
100 g mørk sjokolade 70%
100g smør
1 dl kremfløte
1 tsk økologisk vaniljpulver
(evt sukrin)
3 egg
Gjør slik:
Hell i fløte, smør, sjokolade og vaniljpulver i en liten kasserolle. La alt smelte over middels varme til en glatt masse. Pisk eggene luftig og bland med sjokolade massen.
Stek i ovn 200 C ca 6-7 minutter.
Sjokoladekaken for en annerledes smak når man utelukker sukker. Du kan bruke sukrin i stedenfor sukker, hvis du vil at kaken skal være søtere.
Spis sammen med pisket kremfløte
Lic. kostrådgiver i LCHF
Hvor finner jeg sukrin?
Fordelen med å bruke sukrin er at den ikke gir blodsukkerstigning.
Sukrin kan kjøpes hos Smart Club, helsekostforhandlere, eller bestilles på www.sukrin.no
Lic. kostrådgiver i LCHF