Polynesisk ribbestek á la Tina Nordström
Vil du prøve en liten vri på den tradisjonelle ribbesteken?
4 porsjoner
Ingredienser:
1,5-2 kg ribbe
salt og pepper
3 ss ingefær (fersk, revet)
3 dl soyasaus (japansk)
0,5 dl chilisaus
4 finhakkede fedd hvitløk
0,5 dl soyasaus (japansk)
0,5 dl edikk (rødvinseddik)
1 ss sennep (fransk)
2 ss mørk sirup
0,5 ts tabascosaus
1 ts worcestersaus
2 ts tørket pulverisert timian
Gni ribben inn med salt, pepper og ingefær. Hell over soyasaus og la den marineres i minst 5-6 timer, gjerne et døgn (i kjøleskap). Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en grillsaus. Legg ribben på en rist og pensle godt med grillsaus. Sett den i ovnen og pensle til sausen er brukt opp. La ribben steke i 1 time og 15 minutter.
Sett risten i ovnen på grill like før servering, slik svoren blir fin.
Server gjerne med sursøt rødkål med eple:
Ingredienser:
0,5 rødkålshode
1 løk
2 dl røkt bacon i terninger
0,5 dl eddik (rødvinseddik)
1,25 dl vann
(3 ss brunt sukker)
1 eple (syrlig)
saften av 1 sitron
salt og pepper
Del rødkålen først i båter og skjær så i strimler. Skrell løken og skjær i tynne skiver. Brun løken, baconterninger og kål i litt olje i en kjele. Hell over rødvinseddik, vann og sukker. La det koke, under lokk, i 30 minutter. Skjær eplet i terninger og bland det inn i kjelen. Tilsett salt, pepper og sitronsaft etter smak.Denne oppskriften gir 4 porsjoner og passer altså godt til polynesisk ribbe.
Lic. kostrådgiver i LCHF