Forelesning; Fritt Ord om MAT i Stange bibliotek
I januar kommer Stange bibliotek med en kveld omkring et tema som vil interessere mange - nemlig MAT.
Hva er mat? Er det drivstoff eller nytelse? Er det riktig å si "Din mat skal være din medisin"? Og blir du hva du spiser? Trenger vi industrimat? Hva med vår fråtsing (og våre spiseforstyrrelser) i kontrast til en sultende verden?
Altfor mange spørsmål å besvare på en kveld - men kanskje vi kan starte noen tankeprosesser?
Vi har engasjert Sofie Hexeberg, lege og forfatter av "Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat" som en av to innledere. "Lavkarbo"-trenden er forholdsvis ny i ernæringskretser, men mange mener å ha forbedret sin helse ved å kutte ned på karbohydratene.
Den andre innlederen er Torgrim Eggen, forfatter og gourmet. Mange har lest hans romaner, noen har sikkert sett ham i sving ved grytene på TV, men han har også skrevet en nydelig bok om mat: "Farlig godt - fortellinger om verdens beste råvarer".
Disse to, pluss "samtaleleder" Jonas Kippersund, vil involvere publikum i en forhåpentligvis spennende samtale. I tillegg vil det bli anledning til smaksprøver på lokal mat.
Lic. kostrådgiver i LCHF
Veldig lyst! Jeg hoper at mange kommer.