Annons:
Etikettmat-oppskrifter-på-ost-og-sauser
Läst 1045 ggr
anla
2011-01-25 20:27

Bearnaisesaus

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nå har jeg laget bearnaisesaus uten å misslykkes (2 ganger faktisk)! Smaken ble himmelsk!

Ingredienser:

1 sjalottløk finhakket
5 vitpepperkorn knuste
3 ss eddik 5%
6 ss vann
150 g smør
3 eggeplommer
½ ts estragon tørket

Fremgangsmåte: Bland sammen sjalottløk, pepper, eddik og vann i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen har redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplommene i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.

Smelt smøret. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke da vil den kunne skilles. Blir sausen likevell skilt, kan det være et godt råd å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med salt og nykvernet pepper.

Annons:
Skorpa
2011-01-28 18:00
#1

Den skal jeg prøve.

Hilsen Skorpa

Farwuq
2011-02-09 18:17
#2

Låter riktigt intressant.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

anla
2011-02-19 21:29
#3

Prøv, helt nydelig!

Upp till toppen
Annons: