Helsegevinster

Frossne bær og grønnsaker.

2011-05-09 16:59 #0 av: Tallullah

 

Er det noen som vet hvor mye vitaminer som går tapt ved frysing av bær og grønnsaker?

 

Anmäl
2011-05-10 22:12 #1 av: Zepp

Inte så mycket, om du snabbfryser dem, helst styckfrysning.

Det är snarare som så att man bibehåller näringen längre om man fryser dem.

Annars skulle de förbruka sin egen näring, och skrumpna ihop.

 

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2011-05-11 21:29 #2 av: Farwuq

Hur är det med torkning? Är det en bra metod?

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2011-05-11 21:40 #3 av: Zepp

Torkning är annolunda då flera vitaminer är vattenburna.

Vissa saker lämpar sig bättre för torkning, typ svamp och kött.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.