LCHF-pizza 2
Bunn:
2,5 dl koket revet blomkål
1 egg
2,5 dl revet mozzarella-ost (eller annen ost, f.eks. gouda)
1/2 ts fennikel
1 ts oregano
1 ts persille
Pizzasaus
Fyll (hvis det inneholder kjøtt, må det ikke være rått)
Kok blomkål i små buketter til de har passe tyggemotstand. Skyll av blomkålen i kaldt vann og riv den fint
Varm ovnen til 230°C.
Bland sammen blomkålen, egget og mozzarellaen i en bolle. Trykk ut røren jevnt til en rund form på et bakepapir i en langpanne. Dryss over fennikel, persille og oregano.
Steik pizzaen i 230 grader i 12-15 min (15-20 for dobbel sats)
Ta panna ut av ovnen. Legg så på saus, fyll og ost på bunnen. Grill pizzaen på høy varme til osten er smeltet.
raphanus
sajtvärd på Språk iFokus
medarbeider på Karbohydrater iFokus
Flott!
Jeg skal lage direkte! Har alle ingrediensene hjemme. Hvordan blir bunnkonsistensen?
Lic. kostrådgiver i LCHF
#1 - Røren holder sammen fint og minner om alminnelig pizzabunn. Hvis du ønsker en sprø bunn, så trykk ut røren tynt.
raphanus
sajtvärd på Språk iFokus
medarbeider på Karbohydrater iFokus
Javel! Smakte den?
raphanus
sajtvärd på Språk iFokus
medarbeider på Karbohydrater iFokus
Veldig bra smak! Tok lite ekstra hvitløk. Jeg tror at jeg hadde for mye blomkål i bunnen (lite løs), som dessuten ble kokt for lenge.
Lic. kostrådgiver i LCHF