Mat - oppskrifter på ost og sauser

Bearnaisesaus

2011-01-25 20:27 #0 av: anla

Nå har jeg laget bearnaisesaus uten å misslykkes (2 ganger faktisk)! Smaken ble himmelsk!

 

Ingredienser:

1 sjalottløk finhakket
5 vitpepperkorn knuste
3 ss eddik 5%
6 ss vann
150 g smør
3 eggeplommer
½ ts estragon tørket


Fremgangsmåte: Bland sammen sjalottløk, pepper, eddik og vann i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen har redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplommene i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.

Smelt smøret. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke da vil den kunne skilles. Blir sausen likevell skilt, kan det være et godt råd å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med salt og nykvernet pepper.

 

 

 

Anmäl
2011-01-28 18:00 #1 av: Skorpa

Den skal jeg prøve.

Hilsen Skorpa

Anmäl
2011-02-09 18:17 #2 av: Farwuq

Låter riktigt intressant.

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2011-02-19 21:29 #3 av: anla

Prøv, helt nydelig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.